marți, 24 noiembrie 2009

Du-te bah la teatru

Luni 30 noiembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta revine la cerere, piesa de teatru "Podu' " in regia lui Horatiu Malaele, un coupe dupa capodopera "Podul sinucigasilor" scrisa de Paul Ioachim. Este oare supravietuirea spre sinucidere o solutie de compromis?Trei povesti de viata, trei biete suflete umane vor trai farsa existentei absurde pe un fond umoristic.
Biletele se pot achizitiona de la Casa de Cultura Constanta sau rezervari la numarul de telefon 0241 699066.

Strainul care mi-a furat baticul

Arretez, monsieur!!! Arretez, s'il vous plait!!! mon foulard...

Iar am calcat in...speranta..

Sunt ganduri fara logica,
Sunt drumuri cu un singur sens,
Sunt frunze care cad si frunze care cresc,
Sunt pasi ce se adancesc in nisip de iarna umed.
Anotimpuri nu dau inapoi - orele ce nu descresc,
Sunt pasari ce se intorc si sertare ce se golesc,
Oameni ce se sting si oameni care mor nestinsi...
Un cantec pus la patefon si-un disc facut bucati in radio..
E la etajul III un pic de vant si ploaie pe un coridor lucios ca de spital.
Sunt inimi care crapa prinse in falange lant in lant si noduri de cravate prea strans sub gulerul camasilor.
Ceasuri stricate ce mai indica din cand in cand ore corecte..
Nu e imoral sa mananci oameni morti.E reciclare.Imoral este sa manaci oameni ce sunt inca vii.
Ma obisnuisem atatia ani sa adorm cu ochii deschisi, sa pazesc lumina..
Acum, la intuneric, ma zbat!
Sunt vie si el m-a incatusat intre pleoape si migrene!!!
Deschideti! Sangerez rugina...va rog, respir!

WinterTargul lor


Targul discutiilor inutile-inutile.
Cum au fost alesi participantii s-au si creat mici disensiuni. De vina ar fi spatiul de desfacere, supararile personale ale handmade-istilor : cum ca unii care au vrut sa participe nu au fost alesi, s-au mai tot intrebat de criteriile de selectie ce au fost impuse, au intervenit si "creatorii" barului unde se v-a tine acest targ suparati vai mama lor - pe motivul ca ala e barul lor si ei sunt stapanii si ca ar putea sa tzina targul afara dar cum iarna se "insereaza grabnic" - ora 16.00 cumparatorii nu au cum sa vada marfa, asa ca mai bine tinem targul inauntru la o lumina asemanatoare cu cea a lumanarii, le percepem si o "taxa haioasa"priceputilor cum maini dibace si uite asa ne vor apuca lacrimile de bucurie nici de cum de la fumul de tigari ce o sa se stranga in acele incaperi -(eu ma intreb cand o sa se innegreasca stolul de cocostarci agatati pe acolo). Ehhh, s-au batut putin la cur ca si tigancile, ce sa mai. Insa, tinerii creativi, au vrut sa demonstreze ca pe langa lucrusoarele lor nepretuite, crosetate si cusute cu multa truda si din sudoarea pasiunii nascute mai au si "cap, indrazneala si tupeu" (pe care ar trebui sa le foloseasca doar la creatie/disain, parerea mea...dar asta e doar parerea mea..) si si-au tot spus ei off-ul facand rating pe site-ul co-organizatorilor (sa tot ai astfel de discutii ctlife-ule ca asa ne mai radem si noi :)))...
In concluzie, veniti la targ ca o sa fie bine, vor fi o droaie de oameni cu nasturi, matriale fimo, sosete crosetate etc. Sper sa nu se apuce dupa terminarea targului sa se certe pe motiv ca expozantul de langa a vandut mai mult si ca el/ea care aveau lucruri bio reciclabile nu a vandut decat 2 chiloti vintage si 3 cercei din par de pisisca castrata (desperecheate perechile, sa se stie) :)))...Happy targ cu inghesuiala de 1 Decembrie!!