miercuri, 12 mai 2010

Daca nu a fost PIC atunci sa facem sa fie POC

Uite ca m-am decis sa scriu mai mult de 3 randuri obosite cum se stie ca am facut de la o vreme incoace, dar nu pentru ca nu mi se plimba inspiratia deasupra capului si nu pentru ca nu era iaurtul cu fructe atat de gustos si in alte seri (cu toate ca orice om stie ca un iaurt in combinatzie cu fructele nu o sa ajute niciodata la slabit - asta incercand sa fac de vreo 2 luni incoa - fara rezultat, va spun- dar poate in combinatzie cu convingerea si exercitiile fizice mentale se vor vedea , poate, cateva eforturi sau rezultatele unor eforturi) ci pur si simplu dintr-o lene bovariana si din cauza lui No Logo pe care ma chinui sa o termin dar sa si retzin ceva din ea. Ca degeaba citesti si tot citesti ca doamna vaca daca n-ai si un pix in mana sa mai subliniezi si sa lasi aprecieri pe marginea subiectului, nu?

Eiiii, si da... despre ce vroiam sa vorbesc? ah, ca am baut aseara la ziua unei cunostinte dar fara sa stiu ca era ziua lui si implicit nu a primit  cadou atunci cand am aterizat incognito la casa cu lautari, ca imi caut de munca dar fara prea mult rezultat si cu entuziasmul desumflat..de cumparat handmade nu m-am lasat dar ar fi si pacat avand-o ca si ultima bucurie intro viata de cartipa in cur fara viitor la orizontul macar indepartat,ca ma fura training-urile cu privitul si-mi baga mana adanc in buzunar - dar asta e spre binele meu pana la urma, ma fascineaza ceva de speriat documentarele in special cele legate de ads, ma urmareste ceva de speriat mirosul de ciuperci crude amestecat cu pamant umed simtit in mania in seara de 30 aprilie si lista poate continua cu ce fac sau ce-am mai facut. Momentan am hotarat ca este de ajuns..vorba dulce saracia omului sau...

Si ca sa revin la titlu totusi, se pare ca au descoperit ce in mare parte se credea a fi reclama Joe la mijloc - cica publicitatea outdoor convinge. Am atasat o mica parte din descrierea a acestui studiu facut de Starcom MediaVest Group adica pentru necunoscatori LEO Burnett in Romania, a avut aceasta campanie la nivel international, Starcom Worldwide, dorind sa readuca reclama la valoarea sa de ratecard din 2009, dupa ce ratecardurile au scazut cu 45% in 2010 fata de sfarsitul anului 2008.
Si am gasit si ce ma chinuiam sa-mi amintesc tot legat de  POC dar la el acasa.

"Cercetare de popularitate a publicitatii outdoor facuta de firmele implicate.
Asemenea cercetari s-au mai facut si la altii
http://oma.org.au/media/Image/cache/R2200-pow.jpg
http://oma.org.au/media/Image/cache/R2200-powShop.jpg
La ei i-au zis POW = Proving Outdoor Works
La noi i-au zis POC = Proving Outdoor C…..
Mai bine i-ar fi zis POS = Proving Outdoor S..ks!"

So iata ce spune studiul ala prescurtat de mine :

"Studiul releva ca 84% dintre respondenti au o atitudine pozitiva fata de publicitatea stradala, considerand ca panourile publicitare sunt utile si au rolul  de a „tine la curent”.
La baza acestui studiu a stat o campanie publicitara derulata exclusiv pe mediul outdoor, in perioada 25 ianuarie – 28 martie, in Bucuresti si in principalele cinci orase din tara: Brasov, Sibiu, Timisoara, Iasi, Constanta. Creatia si media plan-ul campaniei POC au fost realizate cu sprijinul Starcom MediaVest Group. Pentru realizarea acestei campanii s-a luat in considerare faptul ca pentru a expune in mediul outdoor, este recomandat ca vizualul sa fie unul aparte: culori vii si de impact, iar mesajul cat mai simplu si la obiect.
Structura de cercetare a avut in vedere doua module distincte: specialisti media si consumatori obisnuiti. Cercetarea cantitativa demonstreaza impactul pe care il are publicitatea stradala asupra consumatorilor, prin masurarea unor elemente atitudinal-comportamentale cu privire la publicitatea outdoor in general, ca si prin masurarea elementelor centrale de performanta pentru campania POC (notorietate, apreciere / respingere, intelegere, eficienta etc.)."
Restu' de studiu il puteti apasa pe link http://pocromania.ro/POC_Research.pdf

Enough is enough. Documentarele ma asteapta fierbinti si lascive asa ca sa speram ca o sa mai vreau sa dau mana cu creativitatea cat de curand, rugati-va sa nu-mi dea vlad cand o voi suna si aia e si v-am pupat :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu